Meubels bekleden; Sterke meubels verdienen sterk meubelleer!

Meubels bekleed met meubelleer

Voor banken of stoelen, kan er een hele of een halve huid leer besteld worden. Ook zijn er een aantal kleuren en soorten voorradig.

Het echte meubelleer komt van Europese koeien, en kunnen tot wel 6mtr2 beslaan. Het meubelleer is zo bestendig, dat u gerust knoeiende kinderen en honden op de bekleding los kunt laten,  het enige dat gebeurd, is dat er een zachte ei-glans ontstaat op het ooit doffe leer.

Het wat goedkopere leer komt meestal van buffels en is alleen per hele huid te bestellen, omdat deze heel wat kleiner zijn, soms maar 4mtr2. Deze zijn wat ruwer, meer tekening van de opperhuid zichtbaar, en Vintage kleuren, meestal niet echt te vangen in een kleur.

Meubels bekleed met tuigleer delen.

Het tuigleer heeft primair 1 dikte van 3.0 tot 3.6 mm dikte.

De tuigleer hals is nooit groter dan 1 x 1.50 meter.

De oude tuigleer meubels  hebben meestal een stugge tuigleersoort met een hard gelooide bovenlaag, die lang mooi blijft, tamelijk ongevoelig voor vet e.d. Die soorten komen steeds weer terug, want die buisframes gaan heel lang mee.

De nieuwste tuigleer soorten zijn allemaal van het dikke soort, doch heel soepel, hebben  oppervlakken met zachte naturel kleuren.

Als u dat wilt, kan ik meestal wel wat stalen opsturen, of foto’s van stalen.

Fotoalbum meubelstoffering

Bekijk alle mogelijkheden en prijzen meubels in het fotoalbum

Oude meubels redden

Oude meubels worden meestal ondersteund door singel banden die het zware werk gedaan hebben, en stuk zijn. Op de singels staan metalen veren, die met jute overspannen worden om de stoelzitting, samen met stro, vorm, vering, en volume te geven.

Dankzij een opleiding weet ik hoe, deze oude stoelen te redden, en in oude glorie te herstellen.

Vooral de meubels met houtsnijwerk zijn onvervangbaar. De vering heeft zoveel meer duurzaamheid en kwaliteit dan de enkel met vulling gevulde banken en stoelen die je nu koopt.

Offerte

Stuur een foto van uw meubel , liefst ook van de achterkant, zodat er een offerte gemaakt kan worden voor her bekleden met leer.

  Op dit moment kunnen wij wegens privé omstandigheden geen nieuw werk aannnemen en ook niet antwoorden op emails, telefoon of offerte aanvragen. Bedankt voor het begrip en sorry voor het ongemak.

  Eventuele foto's meesturen via aparte email naar info@leeratelierannelies.nl

  2 Responses

  1. De autostoelen van onze camper laten bekleden met leer door leeratelier Annelies, de stoelen zien er weer perfect uit, bekleed in een mooie blauwe kleurstelling en schitterend afgewerkt, stoelen zitten een stuk beter als voorheen, de prijs/kwaliteit verhouding is uitmuntend! Wij zijn blij dat we dit hebben laten doen door leeratelier Annelies, niets anders dan lof voor de grote vakmanschap voor Annelies
  2. Stella Verhoef
   Al het werk dat ik van Annelies heb 'meegemaakt', gaf me meteen een warm gevoel van binnen. Ik was gevallen op een scharminkelig antiek bankje, en tot mijn grote vreugde zag zij wat ik óók zag: onder de opgepropte, aan elkaar geflanste bekleding zat een beeldschoon dametje. Dit is mijn 'Dotje', zei ik opgetogen. In plaats van me welwillend meewarig aan te kijken, knikte ze bedachtzaam, inspecteerde het frame, de hoekverbindingen, keek door de goudklodders heen, tastte naar stro-contouren, en ging aan de slag. Ze had al een mooie lap leer in gedachte: "van dat zachte, net niet meer sappig stro dat net is gemaaid". Natuurlijk zei ik: "O", want daar heb ik in de grote stad niet zo'n oog op. Toen ik het leer zag en voelde, wist ik dat ze gelijk had. Ik mocht de hele transformatie meemaken zonder een hand uit te steken. Als ik zei wat ik voor me zag, knikte ze weer peinzend, en dan lagen er de volgende keer allerlei kleurtjes en vormen en ideeën. Er hangt een foto van mijn Dotje bij Annelies op het prikbord. Het is een beeldschoon, uniek, stijlmeubeltje geworden. Behalve een ambachtelijk hoogstandje vind ik dit gewoon kunst. Het hele proces heeft veel meer tot leven gewekt dan alleen mijn zieltogende bankje. Ik hoorde dat er plaats was voor een atelier-leerplek; als ik niet zo ver weg woonde, zat ik er vandaag nog.

  Leave a comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *